Kenapa saya kembali aktif

 

Assalamualaikum! (Cer bayangkan Dzawin dari MLM2017 bagi salam)

Haaa, gitu terujanya saya bila saya ‘up’kan balik blog ni. Sebenarnya domain pun dah tak renew hampir 2 tahun. Begitu lama menyepi. Macam-macam berlaku selama 2 tahun blog ni tak ‘hidup’. Post-post lama pun terkubur sebab takde backup. Sadis betul…

Anyway, i am back. Itu yang penting. (Hek elehhh..bukan ada orang kisah pun hang back ke, hang not back ke, hang gone ke, hang pi mana hang pi mana ke..) Well, first & foremost, nak berjaya kene buat apa? Pekakkan telinga pada suara-suara sinis dan sindiran-sindiran yang tah pape.

So, kepada yang follow perkembangan saya di FB, tq so much. Kepada yang ada menghulurkan bantuan kepada saya selama saya down, saya PASTI balas balik, itu janji saya. Kepada yang saya ada buat salah & silap, saya mohon ampun dan maaf. Kepada yang ada buat salah pada saya (I know ppl do talk behind my back, making snide remarks, laughing at my downfall. Yes, I know. I even know who spread rumours about me), saya maafkan korang and I want to move forward on a clean slate.

Let go, let God as how motivational speakers put it. Sahabat saya pernah tegur saya, “forgive but don’t forget is not sincerity bro”, so saya akan belajar untuk wujudkan keikhlas dalam kemaafan. Hopefully takde perkara yang membangkitkan rasa marah kali ni. 😛

Since this will be my own blog, I can babble all i want here. Nak baca boleh, tak nak baca pun its ok. Takde sape tgh letak pistol kat kepala hangpa paksa baca betul? Hehehe

And pardon my language kalau bahasa sempoi dan kasar sket kat blog ni. I’m getting old. Bear with me. Tak reti nak formal bertuan-tuan sana sini. Hahahahah 😀

I guess tu saja buat kali ni. Tengoklah esok lusa ada idea nak update apa. Insya Allah saya akan update.

I will try to be discipline this time untuk share lebih lagi knowledge. Knowledge dalam kepala ni banyak. Yelah pi banyak kelas kan. Praktik nya jarang-jarang. KahKahKah 😛

So, selamat malam, yang akan bersahur kejap lagi selamat bersahur.

Khai

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *